2013. április 11., csütörtök

Sütőben sült szezámmagos rántott csirkemell

Ha már unalmasnak találom a vasárnapi rántott csirkét, akkor nyúlok a különböző ízesítőkhöz, amiket a panírhoz adva kicsit feldobhatom ezt a klasszikust. 
A sütőben sütés ötlete pedig onnan jött, hogy az olaj nélküli olajsütőben is a forró levegőtől sül meg a rántott hús, csak éppen nem fér bele egyszerre annyi hús, mint a tepsibe. Viszont, ha betartunk pár szabályt, akkor a végeredmény pont ugyan olyan lesz, mintha bő olajban sütögettük volna.  


Hozzávalók: 

4 db csirkemellfilé 
bors
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag /ízlés szerint/
olaj a tepsi kikenéséhez


Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk és szárazra töröljük, majd szeleteljük. Kikloffoljuk a szeleteket, sózzuk, borsozzuk. A bundázás menete a megszokott, liszt, tojás és ebben az esetben a szezámmagos zsemlemorzsa.
Ha az összes szeletet bepaníroztuk, akkor egy tepsibe kevés olajat öntünk, éppen csak annyit, hogy mindenhova jusson belőle, a húst úgy tesszük a tepsibe, hogy ne érjenek egymáshoz. Ami fontos, hogy előmelegített sütőbe tegyük a tepsit, én 200 C-ra  szoktam előmelegíteni hőlégkeverésen és, amikor a húst beteszem, akkor vissza veszem a hőfokot 180 C-ra, kb: 2 perc sütés után megfordítom a húsokat, hogy a prézli ne legyen száraz a felső oldalon sem, legközelebb már csak akkor fordítom meg, amikor már majdnem kész, ezzel a módszerrel mindkét oldala egyszerre sül a végeredmény pedig pont olyan, mint a bő olajban sütött hús. Akkor találtam ki ezt a módszert, amikor rengeteg húst kellett elkészítenem. Egyszerre kb 10-15 szelet hús süthető ezzel a módszerrel egy tepsiben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése