2013. április 12., péntek

Pizzás csiga

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
2 dl víz
1 cs. szárított élesztő
3 ek. olaj

A töltelékhez:
pizza szósz 
15 dkg sonka
10 dkg morzsolt kukorica
1 fej lilahagyma
15 dkg sajt
oregánó vagy pizzafűszerkeverék



Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ketté osztjuk, így könnyebb vele dolgozni és akár különböző töltelékeket is tehetünk bele.
Lisztezett deszkán vékony téglalap alakúra nyújtjuk, ha túl lágynak találjuk a tésztát, akkor nyugodtan lehet hozzá egy kis lisztet gyúrni nyújtás előtt, hogy könnyebb legyen vele bánni.A kinyújtott tésztát megkenjük a pizza szósszal, sózzuk, megszórjuk oregánóval (vagy pizzafűszerrel), rátesszük a sonkát (én csíkokra vágtam), megszórjuk az aprított hagymával, kukoricával és a reszelt sajttal, szorosan feltekerjük és ujjnyi vastagra daraboljuk. Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C-ra előmelegített sütőben kb: 8 perc alatt készre sütjük. Ebből az adagból kb.: két tepsinyi lesz, de ne tegyük túl szorosan, mert még sütés közben is kel a csigánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése