2018. február 14., szerda

Kínai kel saláta

Nagyon szeretjük vacsorára a salátákat két nagy kedvencünk van a tonhalas tésztasaláta és ez a kínai kel saláta. Nagyon egészséges és igazi vitamin bomba, ami ebben az influenzás időben nem utolsó szempont.



Hozzávalók: 

1 közepes kínai kel 
1 nagy fej lilahagyma 
10 dkg morzsolt kukorica 
2 db virsli 
3 db tojás 

Öntet: 
2 ek. majonéz 
1 tk. mustár 
250 dkg tejföl 
bors
csipet cukor

 Elkészítés: 

   A tojásokat feltesszük főni, ha a víz felforrt, akkor beállítunk egy órát 10 percre! Az idő lejárta után hideg vizet engedünk a tojásokra, amikor kihűlt, akkor megpucoljuk és lemossuk.
   Amíg a tojások elkészülnek, elkészítjük a salátát, hogy már csak a tojást kelljen hozzáadni.
Először az öntetet készítem el: egy méretes tálba nyomok majonézt, erre mustárt, rákanalazom a tejföl majd ízlés szerint szórók rá só, borsot és cukrot, összekeverem. Kóstolom, ha kell még ízesítem.  
   A kínai kelt, a lilahagymát, a virslit és a főtt tojást is felaprítom és a majonézes öntetbe teszem. A kukoricát /én mirelitet használok/ leforrázom, majd lehűtöm és ezt is a tálba öntöm. 
   Alaposan összekeverem majd pár órára hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön és az ízek is összeérjenek. 
Mi pirítós kenyérrel fogyasztjuk vacsorára. 
Jó étvágyat hozzá! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése