2018. február 20., kedd

Tojáskrém

Mindig kemény dió nálunk a vacsora kérdése, miután a férjem nem eszik húst, így  nem is olyan egyszerű neki, hogy mit is egyen, hisz nem lehet mindig sajtot meg vajas kenyeret enni! Persze vannak különböző halas kencék is, amiket felvágott helyett lehet a kenyérre kenni, de hosszútávon ezek sem az igaziak, így mindig nagyon örül, ha valami finomság készül vacsira.  
Dupla adagot készítettem a tojáskrémből, gondoltam így két vacsora kipipálva!
 Tévedtem, mert mind elfogyott!  



Hozzávalók: 

8 tojás 
1 szál újhagyma 
bors
2 ek. tejföl
1 ek majonéz
1 kk mustár 
csipet cukor 

Elkészítés

   A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. Ha kész hűtjük és pucoljuk őket. 
Elkészítjük az alapot: kikeverjük a majonézt, a mustárt és a tejfölt, sózzuk és borsozzuk, úgy kell ízesíteni, hogy enyhén sós legyen, mert a végén így lesz pont jó. 3 tojást félbevágunk és a sárgáját villával összetörjük, majd ezt is az alapba keverjük. A tojásokat és a 3 tojás fehérjét apró kockákra vágjuk és az alapba keverjük. Felaprítjuk az újhagymát és a krémbe keverjük. 
Akár már így is fogyasztható, de jót tesz neki pár óra a hűtőben.
   Jó étvágyat hozzá!  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése