2018. január 16., kedd

Pásztortarhonya

Nálunk a gyerekek nagyon szeretik a tarhonyás húst, viszont egy idő után már unalmas, ezért próbáltam ki sok-sok évvel ezelőtt a pásztortarhonyát, akkor bográcsban készítettem, most serpenyőben készült, de így is isteni!


  
Hozzávalók: 

3 ek. olaj 
10 dkg füstölt szalonna 
1 nagy fej vöröshagyma 
1 szál parasztkolbász 
30 dkg tarhonya 
paradicsom 
paprika 
bors
fűszerpaprika 
2 db nagyobb burgonya
húsleves vagy alaplé

Elkészítés: 

Előkészítem az alapanyagokat:      
    A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra, a kolbászt fél karikákra vágom, egy tányérba készítem őket. Apróra vágom a paprikát és a paradicsomot. A krumplit megpucolom, megmosom és kockázom. A tarhonyát mérőpohárba öntöm, mert majd ennek a mennyiségnek a duplája kell az alapléből, vízzel is készíthető, de így teltebbek az ízek.Nálam vasárnapról maradt a húsleves. Mindent előkészítek, hogy kéznél legyen. 

   A serpenyőben szárazon szép aranybarnára pirítom a tarhonyát, majd üvegtányérba öntöm és félreteszem. Az olajon lepirítom a szalonnát, majd ha már szép a színe, akkor jöhet hozzá a hagyma,megdinsztelem és ráöntöm a paprikát, paradicsomot és a kolbászt is, sózom, borsozom és együtt pirítom még egy kicsit. Ha már a kolbász is levet enged, akkor visszaöntöm a tarhonyát, megszóróm a pirospaprikával, átkeverem és felengedem annyi alaplével vagy vízzel, mint a tarhonya mennyiségének a kétszerese. Beleteszem a krumplikockákat és fedő alatt kis lángon többször is átkeverve 15 percig főzöm, a tarhonya ennyi idő alatt megpuhul. Akkor lesz jó, ha az idő leteltével egy kicsit még ragacsos. Ha lezárom, akkor még fedő alatt kb 10-15 percig pihentetem. 
Savanyúsággal tálalom. 
Jó étvágyat hozzá! 

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése