2013. szeptember 3., kedd

Sonkás-gombás pizza

Ebédre vagy vacsorára egyaránt jöhet bármilyen változata!


Hozzávalók:

1 nagy tepsi tésztához:
50 dkg liszt
1 cs. szárított élesztő
3,5 dl víz
3 ek. olaj
1-2 mk. só
csipet cukor

Feltéthez:
pizzaszósz (elkészítését itt találod)
10 dkg pizzasonka
5-6 db gomba (mérettől függően)
15-20 dkg trappista sajt

A tepsibe:
olaj

Elkészítés:

   A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt és a csipet cukrot, majd apránként hozzákeverjük a vizet és az olajat, úgy hogy egyre többet és többet keverünk az élesztős masszához a lisztből. Ha már minden alapanyag a tálban van, akkor szép egyenletes tésztát dagasztunk belőle! Langyos helyen duplájára kelesztjük.
   Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra! A tepsit vékonyan kiolajozzuk, én nem szoktam kinyújtani a tésztát (annál sokkal lustább vagyok), hanem egyenesen a tepsibe öntöm, beolajozom a kezem, hogy ne ragadjon rá a tészta és a kezemmel szépen széthúzom a tésztát, hogy mindenhova jusson belőle!  Nem baj, ha kicsit hepe-hupás úgyis egybe kel sütés közben! Picit pihentetem (5-10 perc), majd mehet az előmelegített sütőbe elősütésre, ez is kb 5-10 perc. Amíg sül elkészítjük a pizzaszósz ( itt találod az elkészítést), feldaraboljuk a megmosott gombát és a sonkát, lereszeljük a sajtot és mindent a kezünk ügyébe készítünk, hogy gyorsan tudjunk dolgozni! (Bármi mást is tehetünk rá ízlés szerint.)
   A pizzatésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a szósszal és rápakoljuk a többi hozzávalót is a sajtot a legvégén szórjuk rá! Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a tetején a sajt aranybarna nem lesz!
   Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése