Hozzávalók:
0,5 kg bab
1,5 kg kápia paprika
1/4 l olaj
1/4 l paradicsomlé
0,5 kg paprika
1 kg répa
30 dkg hagyma
2-3 db babérlevél
só
Elkészítés:
A babot enyhén sós vízben puhára főzzük!
Késes betétű robotgéppel a legkönnyebb dolgozni ennél a receptnél! Felaprítjuk a hagymát és az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felaprított paprikákat és a répát (nem kell pépesíteni, maradhatnak nagyobb darabok is), megsózzuk és beledobjuk a babérleveleket, ráöntjük a paradicsomlevet, gyakori keverés mellett kb 1 órát főzzük. A főzési idő kb 3/4 -nél hozzáadjuk a leszűrt előfőzött babot!
Ha elkészült egy kóstolás és esetleg még egy kis só, a babérleveleket kivesszük belőle és még forrón kiforrázott üvegekbe töltjük! Azonnal száraz dunsztba tesszük és ott hagyjuk kihűlni!
Vastagon kenyérre kenve fogyasztjuk, akár vajat is kenhetünk alá!
Mivel nincs benne tartósítószer, ezért felbontás után hűtőben kell tárolni, így még kb 1 hétig eláll!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése