2013. június 8., szombat

Hideg eperkrémleves

   Végre itt a meleg, ebédre jól esik egy kis hűsítő leves!



Hozzávalók:

50 dkg eper
8 dl tej
2 dl főzőtejszín 
1 cs. epres pudingpor
szükség esetén méz vagy cukor

Elkészítés:

   A tejet és a tejszínt felteszem főni, a pudingot csomómentesre keverjük egy pici tejes keverékkel, ha a tej és tejszín keveréke felforrt, akkor hozzákeverjük a pudingot és besűrítjük vele a levet! A pudingos tejet félretesszük, hogy kihűljön, vagy hűtőfürdőbe állítjuk, hogy hamar kihűljön, ha kihűlt, akkor az alaposan mosott epret megtisztítjuk, összeturmixoljuk és a tejbe keverjük, ha szükséges, akkor édesítjük.Eper darabokkal tálaljuk! Finom frissítő leves a meleg napokon!
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése