2013. május 16., csütörtök

Túrós pogácsa vagy fánk

Ez a pogácsa gyerekkorom egyik kedvence volt, bár akkor még fánknak hívtuk, de a gyerekeim szerint ez inkább pogácsa, mint fánk. Tehát lehet ez is meg az is, de ami biztos, hogy most ők is legalább annyira szeretik, mint gyerekként. 



Hozzávalók:

50 dkg túró
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
2 tojás
12 dkg cukor
olaj a sütéshez




Elkészítés:

   A hozzávalókat jól összedolgozzuk, nincs rá szabály, csak olyan mindent bele módszerrel, 1/2 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és bő forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
  Porcukorral megszórva tálaljuk, nálunk erre nem nagyon szokott sor kerülni, mert amikor elfordulok akkor kiürül a tál.
  Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése