2013. március 30., szombat

Répatorta

Ezzel a tortával kívánok mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET sok szeretettel.


Hozzávalók:

30 dkg liszt
28 dkg reszelt sárgarépa
20 dkg porcukor
1 dl olaj
3 tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
1,5 kk. őrölt fahéj

Krém:

25 dkg mascarpone
1 ek. porcukor
1 narancs reszelt héja és leve


Elkészítés:

   A  sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük. A tojások sárgáját a cukorral, van. cukorral habosra keverjük, hozzácsorgatjuk az olajat és apránként hozzákeverjük a sütőporos, fahéjas lisztet, és a sót. Belekeverjük a sárgarépát és óvatosan a tojások habbá vert fehérjét. 
   Kivajazunk és lisztezünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát, belesimítjuk a masszát és 170 C-ra előmelegített sütőben kb.: 40 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. 
   Amíg a tortánk a sütőben csücsül, addig kikeverjük a krémet. Összekeverjük a mascarpone sajtot a cukorral és a narancs reszelt héjával és levével. 
   Ha a kész tortánk már kihűlt, akkor kettévágjuk és a krém felét beletöltjük, rátesszük a fölső lapot és a maradék krémet a tetejére és oldalára kenjük. 
   A tetejét díszíthetjük marcipán répákkal vagy csokitojásokkal és marcipán nyuszival, az oldalára én mandula szeleteket simítottam. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése