2017. január 14., szombat

Európa tálban sült oldalas és csirkecomb krumplival

A tálat a Jézuska hozta, már alig vártam, hogy kipróbáljam.
Szeretem azokat az ételeket, amiket csak össze kell rakni és a nehezét a sütő végzi helyettem.
Természetesen tepsiben is el lehet készíteni, alufóliával lefedve!  
 Nagyon finom szaftos és ízletes lett a krumpli, a  fölötte sült hústól, ami szintén omlós és szaftos. Örülök, hogy ezzel a gyönyörűséggel bővült a konyhám felszerelése.  



Hozzávalók: 
kb 2 kg krumpli
4 fej vöröshagyma 
1 kg oldalas
6-8 db csirkecsomb 
kb 2-3 dkg vaj
bors
ízlés szerint további fűszerek: 
nálam kakukkfű
pirospaprika 
oregáno
kömény


Elkészítés:

   Első lépésként az Európa tálat be kell áztatni langyos vagy hideg vízbe.   
   A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk! A hagymát megpucoljuk és negyedelve lekarikázzuk. A tál alját a vízből kivéve egy konyharuhára tettem, a tetejét még hagytam ázni.
    Jöhet is a rétegezés: alulra mehet egy réteg burgonya, majd erre a hagyma 1/3 része, sózzuk,borsozzuk a réteget és jöhet a következő, megint krumpli és a hagyma 1/3 része, só, bors.



 A fűszereket egy kis tálba ízlés szerinti arányban összekevertem, így nem kellet külön-külön dolgoznom velük.  Jöhet a hús. Én a krumpli tetejére pakoltam és ott mindkét oldalát alaposan befűszereztem, így a fűszerekből jutott a krumplira is bőven, rátettem a maradék hagymát és a vajat, majd a vízből kivett tetővel lefedtem. 



   Az egészet hideg sütőbe toltam! Légkeverésre kapcsoltam 200 C-ra és így sütöttem 1,5 órát. Tálalás előtt kb 10 percet tető nélkül pirítottam, hogy a hús szép piros legyen! 
Omlós, szaftos és finom a vasárnapi asztalon is megállja a helyét! 
Jó étvágyat hozzá!   

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az oldalas. Ma én is ezt sütöttem. nem lehet véletlen. Csatlakoztam a fan-klubba.:) korsocska.blogspot.hu

    VálaszTörlés