2013. december 30., hétfő

Hókifli

Bár ez a süti nálunk kimondottan karácsonykor készül, szerintem az év bármely napján megsüthető, hisz nem egy hagyományos karácsonyi desszertről van szó.



Hozzávalók: 

A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
1 tejföl

A töltelékhez:

gesztenye massza 

Dió és mák töltelék:

10 dkg dió vagy mák
  7 dkg cukor
1 ek. zsemlemorzsa ( szükség esetén)
kb 0,08 dl víz

Vaníliás porcukor

Elkészítés:

   A lisztet és a margarint késesbetétű robotgépben összedolgozom, majd kézzel hozzádolgozom a tejfölt is és a tészta már kész is van, amíg elkészítjük a tölteléket, addig a hűtőben pihentetjük a tésztát.
   A diót és a cukrot együtt szoktam finomra darálni, a vízforralóban felforralom a vizet és a dióhoz keverem, ha lágy lenne a töltelék, akkor keverek bele egy kevés zsemlemorzsát. Ugyanígy készítem el a máktölteléket is, ha gesztenyéset készítek, akkor én biogesztenye masszát használok és nem keverek hozzá semmit, de lehet egy kis rummal vagy aromával ízesíteni.
   A tésztát lisztezett deszkán  vékonyra nyújtom és a legnagyobb pogácsa szaggatóval köröket szaggatok belőle, kiskanálnyi tölteléket teszek bele, majd félbehajtom. Zsírpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket, majd 170 C-ra előmelegített sütőbe kb. 5-8 perc alatt megsütöm őket.
   Még forrón vaníliás porcukorba forgatom őket. 
Jó étvágyat hozzá!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése