2013. július 18., csütörtök

Bögrés mákos koszorúformában


Hozzávalók:
 2,5 dl-es bögrével mérve

1,5 bögre mák
1,5 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
0,5 bögre olaj
1 cs. sütőpor
3 tojás

A forma kikenéséhez
 vaj és liszt

A tetejére porcukor

Elkészítés:

   Összekeverjük a száraz anyagokat (mák, liszt, s.por, cukor), egyenként beleütjük a tojásokat, hozzákeverjük az olajat és a tejet, sűrű masszát kell kapnunk! Az egészet egy kivajazott és lisztezett koszorúformába öntjük és 170 C-ra előmelegített sütőbe tűpróbáig ( kb 40 percig) sütjük.A formában hagyjuk párpercet hűlni majd kiöntjük, porcukorral megszórva tálaljuk!
  Szoktam ezt a receptet tepsiben is sütni és a végén kockára vágom, úgy tálalom!
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése