A piskótára is igaz, mint ami sok más dologra, hogy a házi sokkal finomabb, mint a boltban kaphatók, és őszintén megvallva szerintem egyáltalán nem is ördöngösség elkészíteni! Én most gyümölcstortához sütöttem!
Hozzávalók 2db gyümölcstortához:
6 db tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1 cs. sütőpor (ettől finom szellős lesz)
2 ek. olaj (eredetileg nem kell bele, de jót tesz a tésztának)
A formához:
vaj
liszt
Elkészítés:
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük (nálam hőlégkeverésen sült).
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját fehéredésik keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet! Ha ez megvan, akkor lecseréljük a habverőt széles lapátra és nagy mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérje habját is!
Vajazott, lisztezett formába öntjük és tűpróbáig (kb. 15 perc) sütjük.
A formából óvatosan kiborítjuk és rácson hagyjuk kihűlni!
Felhasználásig félretesszük!
Természetesen ugyanígy készítjük a piskótát akkor is, ha piskóta vagy torta lapot szeretnénk kapni, csak akkor tepsibe, tortaformába sütjük meg.
Természetesen ugyanígy készítjük a piskótát akkor is, ha piskóta vagy torta lapot szeretnénk kapni, csak akkor tepsibe, tortaformába sütjük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése