Az újév első napja lencse nélkül elképzelhetetlen. Hús mellé kiváló saláta.
Hozzávalók:
20 dkg lencse
1 fej lilahagyma
babérlevél
só
bors
3 ek. cukor
1 ek. 10%-os ecet
Elkészítés:
A lencsét átmossuk és pár órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára beáztatjuk!
Áztatás után a lencsét bő sóval, borssal és babérral ízesített vízben puhára főzzük. Amíg fő a lencse, elkészítjük az ecetlét, ehhez a cukrot és az ecetet egy bögrébe mérjük, hozzá engedünk kb 2-2,5 dl vizet és elkeverjük, hogy a cukor eloldódjon. Tálba öntjük, a hagymát megpucoljuk és negyedekre vágva vékonyra szeleteljük, majd az ecetlébe tesszük, megsózzuk. Ha már puha a lencse, de még nem főtt szét, akkor jó. Leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és az ecetléhez keverjük.
Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése