Vasárnapi ebéd mellé készült ez az illatos paradicsomsaláta!
Hozzávalók:
10-15 kissebb paradicsom
1 db lilahagyma
4-5 levél friss bazsalikom
só
Ecetléhez:
1 ek. 10 %-os ecet
3 ek. cukor
kb 2,5 dl víz
só
bors
Elkészítés:
Én először a hozzávalókat darabolom fel, utána készítem el az ecetlét, de valójában nincs jelentősége, hogy milyen sorrendben dolgozunk! A lilahagymát megpucolom és négy részre vágom, ezeket a darabokat nagyon vékonyra szeletelem és tálba halmozom. A paradicsomokat megmosom és négy részre vágom, kivágom a csumáját és amennyire lehet annyira vékonyra szelem, ezt is a hagymához adom, megsózom és picit átkeverem! A bazsalikomot megmosom egy kis részt félreteszek a díszítéshez s többi levelet apróra vágom, pont mintha petrezselymet darabolnék, mehet ez is a tálba!
Jöhet az ecetlé: egy 2,5 dl-es bögrébe teszem a 3 ek. cukrot és az 1 ek. ecetet, felengedem annyi vizzel, hogy még kényelmesen tudjam keverni, ha a cukor eloldódott az egészet a paradicsomra öntöm, pici borsot szórok rá, megkóstolom és ha még szükséges, akkor picit sózom. A közepére teszem a díszítést és hűtőbe teszem pár órára, hogy az ízek összeérjenek!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése