Hozzávalók:
2 db piskóta gyümölcstorta alap
(elkészítését itt találod)
2 ek baracklekvár
1 zacskó vaníliás puding
4 dl tej
4 ek. cukor
2 fürt szőlő ( 1 fehér, 1 fekete)
2 zacskó zselatin (lehet piros is)
Elkészítés:
Az itt leírtak alapján elkészítjük a piskótaalapot, hagyjuk kihűlni! Közben elkészítjük a pudingot: A tejet felforraljuk, közben összekeverjük a cukrot és a pudingport, kevés tejjel simára keverjük.a pudingot és amikor a tej már forr, gyors mozdulatokkal a tejhez adjuk, besűrítjük. Ezt is kihűtjük. Ha a piskóta és a puding is kihűlt, akkor összeállítjuk a tortát!
A piskótalapot megkenjük egy evőkanál lekvárral, rásimítjuk a puding felét majd szépen elrendezzük a tetején a mosott és leszemezett szőlőt. Ezt megismételjük a másik tortalappal is, majd félretesszük a tortákat! A zselatint a zacskón leírtak alapján elkészítjük és kissé kihűtjük, ha már kezd dermedni, akkor a torta közepétől haladva egyenletesen elosztjuk a torta tetején.
Hűtőbe tesszük és pár óra hűtés után tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése