Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg rétesliszt
250 g tejföl
0,5 dl tej
1 tojás
6 dkg vaj
0,5 ek só
0,5 ek cukor
1 cs. szárított élesztő
A töltelékhez:
20 dkg sonka
kb 4 ek. tejföl
2 fej lilahagyma
15 dkg sajt
só
A tetejére:
tojás a kenéshez
szezámmag a szóráshoz
A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, a közepébe mélyedést készítünk és beletesszük az élesztőt és a cukrot, beleütjük a tojást és apránként hozzákeverjük a tejet, tejfölt és az olvasztott vajat, egynemű tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ha a tésztánk megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és átgyúrjuk.Én itt kapcsoltam be a sütőt, hogy felmelegedjen. Ketté osztjuk a tésztát és az egyik felét félre tesszük, a másik felét téglalap alakúra nyújtjuk, kb 2 ek tejföllel vékonyan megkenjük, megsózzuk, rátesszük a sonkaszeleteket, bőségesen megszórjuk aprított lila hagymával és reszelt sajttal. Az egészet szorosan feltekerjük, mint a kakaós csigát, trapéz alakokat vágunk belőle és zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük, ugyanígy járunk el a félretett tésztával is, ezek után megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 170 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez nálam kb 15-20 perc volt!
A tepsiben hagytam kihűlni, aztán tálra szedtem és már fogyasztható is!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése