Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg cukor
10 dkg ráma
14 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 cs. van. cukor
1 ek. kakaó
10 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, van. cukorral, hozzákeverjük az olvasztott rámát és elkeverjük. Kanalanként hozzákeverjük a lisztet és végül óvatosan a fehérje habját! A tészta felét rámával kikent és lisztezett tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk benne, a maradék tésztához keverjük a kakaót és a fehér tészta tetejére kanalazzuk, kicsit elkeverjük, hogy márványos legyen, megszórjuk a durvára vágott dióval és 175 C-ra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
Ha kész a tepsiben hagyjuk kihűlni és egy pogácsa szaggató segítségével kis holdacskákat szaggatunk!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése