2013. május 29., szerda

Magdolna kifli


Hozzávalók:

5 tojás
25 dkg cukor
10 dkg ráma
14 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 cs. van. cukor
1 ek. kakaó
10 dkg durvára vágott dió

Elkészítés:

   A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, van. cukorral, hozzákeverjük az olvasztott rámát és elkeverjük. Kanalanként hozzákeverjük a   lisztet és végül óvatosan a fehérje habját! A tészta felét rámával kikent és lisztezett tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk benne, a maradék tésztához keverjük a kakaót és a fehér tészta tetejére kanalazzuk, kicsit elkeverjük, hogy márványos legyen, megszórjuk a durvára vágott dióval és 175 C-ra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
  Ha kész a tepsiben hagyjuk kihűlni és egy pogácsa szaggató segítségével kis holdacskákat szaggatunk!


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése