Hozzávalók:
1 cs. tejszínízű pudingpor
5 dl tej
5 ek. cukor
2 dl víz
1 cs. zselatin
10 dkg rebarbara szár
10 dkg cukor
őrölt fahéj
1/2 citrom leve
1 cs babapiskóta
Elkészítés:
Először a pudingot főzőm meg, a szokásos módon 5 dl tejjel és 5 ek. cukorral, majd félre teszem hűlni!
A rebarbara szárat megmosom, és megtisztítom. 2 dl vízzel, a 10 dkg cukorral, fahéjjal és a citrom levével felteszem főni, kb 2-3 perc forrás után meg is fő, nem kell neki sok idő. A rebarbarát összeturmixolom, és a zselatinnal együtt visszateszem a tűzre, lehabozom és ezt is félreteszem.
A poharak aljára babapiskótát tördelek, rákanalazok egy kevés már kihűlt pudingot, a következő réteg a rebarbara, de már ez is legyen langyos, aztán babapiskóta és megint puding réteg következik és végezetül rebarbara zselé! A tetejét díszíthetjük citrommal és babapiskótával! Néhány órára hűtőszekrénybe teszem, amíg teljesen ki nem hűl.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése