Lágy könnyű krém, finom omlós tészta, ez a darázscsípéstorta, tökéletes a meleg napokra!
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg vaj
2 dl tej
1 cs. élesztő
1 tojás
7 dkg cukor
1 cs. van. cukor
1 cs. só
A mandula réteghez:
10 dkg szeletelt mandula
2 ek. méz
8 dkg cukor
1 cs. van. cukor
1 ek. vaj
A krémhez:
4 dl tej
1 cs. van pudingpor
5 ek. cukor
1 cs. van. cukor
10 dkg vaj
2 dl (Hulala) tejszín
1 cs. habfixáló
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe mérem és összeállítom, hagyom a duplájára kelni!
Amíg a tészta kel, elkészítem a mandula réteget. Felolvasztom a vajat a mézzel és a cukorral,van. cukorral, ha már a cukor is megolvadt, akkor leveszem a tűzről, hozzákeverem a mandulát is és félreteszem, hogy kihűljön.
Elkészítem a krémet, mert annak is hűlni kel: A tejet és a vajat felteszem főni, mire felforr a pudingot simára keverem a cukorral, van. cukorral és az edényből kevés langyos tejjel, ha felforrt a tej, akkor a szokásos módon pudingot főzök belőle, félre teszem, hogy teljesen kihűljön, amíg hűl elkészítem a tésztát!
A tésztát 26 cm átmérőjű tortaformába simítom, a tetejét megkenem a mandulás vajjal és lefedve pihentetem 10-15 percet, ez pont elég arra, hogy a sütő 170 C-ra előmelegedjen, ez után mehet a tészta a sütőbe, ahol kb 30 perc alatt aranybarnára sütőm.Tűpróbát végzek és ha megfelelőnek találom, akkor kiveszem, rácsra szedem és milyen meglepő, hogy megint várok, hogy kihűljön. Ha már langyos, akkor én 3 fele vágtam, mert a krém elég sok ahhoz, hogy csak egy rétegbe kenjük bele, bőven jut két felé is.
Befejezem a krémet: Felverem a tejszínt és hozzáadom a habfixálót, és óvatos mozdulatokkal a már hideg pudinghoz keverem.
Jöhet az összeállítás:
Tálra teszem a torta alját és rásimítom a krém felét, ráteszem a közepét és a maradék krémet is beletöltöm, ráhelyezem a tetejét is. Pár órára hűtőbe teszem pihenni!
Jó étvágyat hozzá!
:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése