Az egyik kolléganőm kért tőlem egy tuti kalácsreceptet, amit megcsinálhat a családnak húsvétra a sonka mellé. Megsütöttem és a recepttel együtt egy kis kóstolót is vittem, akkora sikere volt, hogy a másik kolléganőm is elkérte a receptet. Nagyon finom lágy lett a tészta és ma (harmadnap) ettem meg az utolsó 2 szeletet, még ma is finom friss volt.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
¼ l. langyos tej
6 dkg olvasztott vaj
6 dkg cukor
2 tojás
1 kk só
a tészta megkenéséhez 1 tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát dagasztunk, a
duplájára kelesztjük, ez kb 1 óra. Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk, én ilyenkor lemérem a mérlegen az egészet és a darabokat is, így biztosan egyenlőek lesznek a darabok. Hatos fonással összefonjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, pihentetjük 15-20 percig, amíg szépen meg nem dagad. A tojást felverjük és lekenjük vele a tésztát
170 C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése