Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
1,5 doboz tejföl
2 teáskanál só
tetejére:
1 db tojás
kb: 10 dkg trapista jellegű sajt
Elkészítés:
A lisztet és a sót késes betétű robotgépbe tesszük, beindítjuk és kockánként hozzáadjuk a rámát, ha beledolgoztuk az összes rámát, akkor az egészet egy nagy tálba öntjük és beledolgozzuk a tejfölt. Könnyű állagú tésztát kapunk, ha nagyon ragacsosnak találom, akkor 10 percre beteszem a hűtőbe, de akár előző este is el lehet készíteni. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, a tetejét megkenem tojással és reszelt sajtot szórók rá. Ezután derelyevágóval vékony csíkokat vágok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 170 C-on (én hőlégkeverésen) kb. 8-10 perc alatt készre sütőm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése