Ezzel a tortával kívánok mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET sok szeretettel.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
28 dkg reszelt sárgarépa
20 dkg porcukor
1 dl olaj
3 tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
1,5 kk. őrölt fahéj
Krém:
25 dkg mascarpone
1 ek. porcukor
1 narancs reszelt héja és leve
Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük. A tojások sárgáját a cukorral, van. cukorral habosra keverjük, hozzácsorgatjuk az olajat és apránként hozzákeverjük a sütőporos, fahéjas lisztet, és a sót. Belekeverjük a sárgarépát és óvatosan a tojások habbá vert fehérjét.
Kivajazunk és lisztezünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát, belesimítjuk a masszát és 170 C-ra előmelegített sütőben kb.: 40 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
Amíg a tortánk a sütőben csücsül, addig kikeverjük a krémet. Összekeverjük a mascarpone sajtot a cukorral és a narancs reszelt héjával és levével.
Ha a kész tortánk már kihűlt, akkor kettévágjuk és a krém felét beletöltjük, rátesszük a fölső lapot és a maradék krémet a tetejére és oldalára kenjük.
A tetejét díszíthetjük marcipán répákkal vagy csokitojásokkal és marcipán nyuszival, az oldalára én mandula szeleteket simítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése