Nálunk valamiért a gyerekek nem igazán szeretik a túrós süteményeket, persze van néhány kivétel, mint pl ez. Régi és ismert recept én is gyakran készítem, mert nem kell vele sokat vesződni, se sokat koszolni a végeredmény mégis mutatós, finom és nagyon gyorsan kész.
Hozzávalók:
Egy közepes méretű (26x33 cm-es) tepsihez
50 dkg túró
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
18 dkg cukor
4 tojás
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 citrom reszelthéja
10 dkg vaj
1 kis üveg magozott meggybefőtt
(elhagyható)
tetejére porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A vajat megolvasztom és a felét a tepsi aljára öntöm, úgy döntögetem a tepsit, hogy mindenhova jusson a vajból. Rászórom a liszt és a sütőpor keverékének a felét, majd a túrót, erre jön a cukor és a vaníliás cukor, majd ráreszelem a citrom héját, és jöhet a maradék lisztes keverék. Az egészet leöntöm a tojás, tej, maradék vaj és só egyvelegével, majd villával a tepsiben kicsit átkevergetem az egészet, ezután megszóróm a meggyel és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Ez nálam hőlég keverésen, 180 C-on 25 perc volt úgy, hogy a felénél megfordítottam az egészet.
Ha elkészült, akkor hűlni hagyom, majd porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése