2017. január 21., szombat

Latte macciato

Nagyon szeretem  a latte macciatot és miért is kellene ezért kávéházba menni, amikor otthon is könnyen elkészíthető. Én, ha otthon kávézom, akkor mindig ilyennel kényeztetem maga, csak mert megérdemlem! 



Hozzávalók: 
tej
már lefőtt fekete kávé 

Elkészítés: 

A tejet megmelegítem ahhoz, hogy a tej tetejére habot lehessen készíteni a tejnek a langyosnál mindenképp melegebbnek kell lennie, de nem kell, hogy forró legyen. Én ebbe a pohárba az M betű tetejéig szoktam tölteni a tejet ( ezt már kitapasztaltam). 


Ezek után a következő eszközzel készítek habot, ez a tej mennyiség, így pont annyi, hogy nem keveredik ki a pohárból. Ezt az eszközt fillérekért lehet vásárolni. 


A feje így néz ki: 



Habosítás után így fog kinézni a tejünk, a nyílnál válik el egymástól a tej és a hab. 


Most már csak az előre lefőtt kávét kell óvatosan a tejhez csorgatni, ezt régen úgy készítettem, hogy egy kiskanalat tettem kb arra szintre, ahol a tej és a hab találkozik és a kanálra csorgattam  nagyon lassan, kis sugárban a kívánt mennyiségű kávét. Mostanában már kiskanál nélkül készítem és már így sem keveredik össze a tejjel. Ilyen csőrős kiöntőt használok. 


A végeredmény magáért beszél. Jöhet az ízesítés és az élvezet. 


Jó kávézást mindenkinek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése