A tálat a Jézuska hozta, már alig vártam, hogy kipróbáljam.
Szeretem azokat az ételeket, amiket csak össze kell rakni és a nehezét a sütő végzi helyettem.
Természetesen tepsiben is el lehet készíteni, alufóliával lefedve!
Természetesen tepsiben is el lehet készíteni, alufóliával lefedve!
Nagyon finom szaftos és ízletes lett a krumpli, a fölötte sült hústól, ami szintén omlós és szaftos. Örülök, hogy ezzel a gyönyörűséggel bővült a konyhám felszerelése.
Hozzávalók:
kb 2 kg krumpli
4 fej vöröshagyma
1 kg oldalas
6-8 db csirkecsomb
kb 2-3 dkg vaj
só
bors
ízlés szerint további fűszerek:
nálam kakukkfű
pirospaprika
oregáno
kömény
Elkészítés:
Első lépésként az Európa tálat be kell áztatni langyos vagy hideg vízbe.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk! A hagymát megpucoljuk és negyedelve lekarikázzuk. A tál alját a vízből kivéve egy konyharuhára tettem, a tetejét még hagytam ázni.
Jöhet is a rétegezés: alulra mehet egy réteg burgonya, majd erre a hagyma 1/3 része, sózzuk,borsozzuk a réteget és jöhet a következő, megint krumpli és a hagyma 1/3 része, só, bors.
A fűszereket egy kis tálba ízlés szerinti arányban összekevertem, így nem kellet külön-külön dolgoznom velük. Jöhet a hús. Én a krumpli tetejére pakoltam és ott mindkét oldalát alaposan befűszereztem, így a fűszerekből jutott a krumplira is bőven, rátettem a maradék hagymát és a vajat, majd a vízből kivett tetővel lefedtem.
Az egészet hideg sütőbe toltam! Légkeverésre kapcsoltam 200 C-ra és így sütöttem 1,5 órát. Tálalás előtt kb 10 percet tető nélkül pirítottam, hogy a hús szép piros legyen!
Omlós, szaftos és finom a vasárnapi asztalon is megállja a helyét!
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon tetszik az oldalas. Ma én is ezt sütöttem. nem lehet véletlen. Csatlakoztam a fan-klubba.:) korsocska.blogspot.hu
VálaszTörlésKöszönöm szépen kedves Ani!
Törlés