2013. április 1., hétfő

Keksz-szalámi

Nálunk az egyik nagy kedvenc a kekszgolyó, de ha nincs kedvem vagy időm, hogy a sok-sok golyót legyártsam, akkor biztosan ezt a receptet választom, hiszen gyakorlatilag ez a szalámi is ugyanazokból az alkotóelemekből áll csak egy kicsit másként van összerakva. 


Hozzávalók:

50 dkg keksz
20 dkg durvára darált dió
3 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4-5 ek. kakaópor
esetleg rum vagy aroma

Elkészítés:

   A tejet, a vajjal,(rummal), cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk, ha nem keserű kakaót használunk, akkor elég 15 dkg cukor, mert az instant kakaó elég édes.A kekszet egy nagyobb tálba tördeljük, ehhez a recepthez nem kell darálni a kekszet, pont akkor lesz szép, ha a kekszek nagyobb darabban vannak a szalámiban, a kekszhez keverjük a diót és ha a tej már langyosra hűlt, akkor a kekszre öntjük. Összekeverjük és két részre osztjuk a masszánkat, majd fóliába csomagolva két rudat formálunk belőle. Egy éjszakára, de legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. Majd szeleteljük.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése