A rakott krumplival az egyetlen problémám volt eddig, hogy nem szeretem a főtt krumplit pucolgatni, ezért is próbáltam ki nyers krumpliból, és bevallom őszintén, így sokkal ízesebb lesz a végeredmény és bár évekig készítettem a főtt krumplis változatot, az biztos, hogy ezentúl csak így készítem majd.
Hozzávalók:
burgonya
tojás
húsos kolbász (én a házi jellegűt szeretem)
tejföl
só
bors
pici olaj a forma kikenéséhez
Hozzávalók:
burgonya
tojás
húsos kolbász (én a házi jellegűt szeretem)
tejföl
só
bors
pici olaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk,felkarikázzuk, a nagyobbakat félbevágjuk, a tojást megfőzzük,megpucoljuk és felaprítjuk, a kolbászról lehúzzuk a héját és félkarikákra vágjuk.
A formát picit kiolajozzuk vagy vajazzuk, majd jöhet a rétegezés. Alulra egy réteg krumplit rakunk, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a tojás és a kolbász, ismét krumpli, só, bors és így tovább. A tetejére krumpli kerüljön, erre jöhet egy vastag réteg tejföl, majd letakarjuk és mehet a 180 C-ra előmelegített sütőbe. Én 40-45 percet sütöttem így, majd még letakarás nélkül is pirítottam, hogy a teteje szép legyen, ez nálam olyan 10-15 perc volt.
Jó étvágyat hozzá!